Toner av guld

Yddrios möter Awalwint  – Ett unikt samarbete

Toner av guld är en roman och en sång sprungen ur ett samarbete mellan författaren Lupina Ojala och sångskrivaren Astor Wolfe. Under arbetets gång har de låtit text och musik färga varandra i ett ömsesidigt utbyte. Tillsammans skapar de en berättelse där Ojalas sagovärld Yddrios möter Wolfes förtrollade Awalwint. Mellan skira och spruckna klanger tonar skiftande livsöden fram.

Författaren

Lupina Ojala är en fantasyförfattare som även skrivit SF, dystopi och steampunk för ett flertal antologier. De fristående böckerna i serien Legender från Yddrios är hennes stora romanprojekt.

Musikern

Astor Wolfe är en artist som hämtar stoff ur både sångskrivar-traditioner och fantastikens värld för att skapa ett alldeles eget uttryck. I Astors sångtexter återkommer platser och figurer i en halvt förfluten, halvt drömd tidsålder.

Boken

De svar Lue söker om sitt och weloifolkets ursprung finns i kejsardömet Tebidiar, men där visar sig allt bli annorlunda än han förväntat sig. Trots sin avsky för besvärjare blir han snart en stormästares lärling och flyttar in i palatset med de tusen gyllene klockorna. Medan han försöker förstå vem han är dras han in i intriger, konflikter och kärleksaffärer. När mer än hans eget öde står på spel gäller det att göra kloka val. Vem kan han lita på?

Sången

Sagt om boken

”Författaren trollbinder mig med klar och vacker prosa. I Lupina Ojalas Yddrios vill jag stanna kvar.”
Jonny Berg, Swedish Zombie

”Spännande fantasy om kulturkrockar och maktkamp.”
Eva Holmquist, författare

”Kan intyga att detta är en mycket, mycket läsvärd bok! Och omslaget är ett av de snyggaste jag sett.” 
Astrid Ahlberg, författare

”Välskriven och sympatisk svensk fantasyroman om en ung mans upplevelser när han anländer till en storstad för att finna ett nytt liv.”
Patrik Centerwall, författare

”Lupina Ojala har verkligen skrivit en spännande och dramatisk bok om en ung varelses sökande efter sin plats i livet.”
Bokskorpionen

”Ruskigt bra böcker!! Jobbigt bara på slutet att man måste läsa långsamt för man vill inte att boken skall ta slut… Längar efter del 3!!!”
Anneli Josefsson, läsare

Boktrailer

https://youtu.be/OF8EAoBGNk8