Tårpilens år

Tårpilens år

Som litet barn tas Disa från sin mor och växer upp hos fosterföräldrar i en enslig bergsby. En dag blir hon anklagad för att bruka den förbjudna kraft den gamla tidens tempelväkterskor behärskade och hon tvingas fly söderut.

På vägen träffar hon Lue, en ung weloi, som hon slår följe med. På grund av sitt ursprung är även han utstött från de jordfasta människornas värld och lever precis som alla av sitt folk, som vägfarare.

När Disa sedan släpper lös krafter hon inte förstår är det inte bara hon själv som blir skrämd. Rikets Härskare förnimmer hennes gåva och sänder ut sin närmaste man att söka efter henne. I Härskarens rike är det enbart han själv och hans underlydande besvärjare som tillåts bruka magi.

Sagt om boken

”Om du gillar episk fantasy så är det här definitivt något för dig.”
Eva Holmquist, författare

Ska du bara läsa en fantasy i år … låt valet falla på Tårpilens år! Yepp, och det säger jag fastän vi inte ens har maj månad än!
Bokskorpionen,

”Det är en njutning att läsa det vackra språk Ojala använder i Tårpilens år. En ton som passar in på den medeltida miljö hon målar upp. Varje karaktär har en noga planerad roll. Ingen lämnas åt slumpen.”
Carola Strömstedt

”Jag rekommenderar Tårpilens år till alla! Läs den!”
Caroline Hurtig, författare

”Ojala börjar berättelsen enkelt och med några få pusselbitar. För varje ord och varje sida bygger hon sedan på detta, som en liten vattenpöl som blir en älv som blir en flod som blir ett böljande hav av delar som sammanfogats till en helhet.”
Bokhuset

”Tårpilens år rekommenderas jättevarmt, en spännande fantasyberättelse med ett persongalleri som engagerar, om en värld där magiska krafter är förbjudna av en diktatorisk härskare.”
Sandra Petojevic, författare

”En mycket bra bok, välskriven och mysig, med viktiga budskap bakom en spännande historia. Rekommenderas varmt.”
Cecilia Larsson Kostenius, författare

Boktrailer